Εμφανιση ΑΤΙΑ στην Αριζονα (ηχογραφημενο ντοκουμεντο).






Στο φως της δημοσιότητας έρχεται ένα ηχητικό ντοκουμέντο όπου δυο πιλότοι διαφορετικών πτήσεων είδαν να περνάει ένα άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο. 

Συγκεκριμένα, στις 24 Φεβρουαρίου, στο Αλμπουκέρκη του Νέου Μεξικού, σύμφωνα με την daily mirror, ο πρώτος πιλότος μίλησε μέσω ασύρματου με τον Έλεγχο Εναέριας Κυκλοφορίας ρωτώντας τους:

Πιλότος Α: «Ήταν κάποιος από πάνω μας, και μας προσπέρασε, πριν 30 δευτερόλεπτα;»

ΕΕΚ: «Όχι»

Πιλότος Α: « Κάτι πέρασε από πάνω μας, ένα ΑΤΙΑ.»

Ύστερα από μερικά λεπτά ο Έλεγχος Εναέριας Κυκλοφορίας συνομίλησε με τον πιλότο ενός άλλου αεροπλάνου που ήταν στην ίδια περιοχή, λέγοντας:

ΕΕΚ: « Ενημέρωσε με εάν περάσει οτιδήποτε από κοντά σου στα επόμενα 25 χιλιόμετρα.»

Πιλότος Β: « Εάν κάτι περάσει από κοντά μας;»

ΕΕΚ: « Ναι, ένα αεροπλάνο πιο μπροστά από εσένα μας ενημέρωσε ότι κάτι τους προσπέρασε, αλλά δεν έχουμε καμία ένδειξη στο ραντάρ, οπότε ενημέρωσε μας εάν περάσει τίποτα από κοντά σου.»

Μερικά λεπτά πιο μετά, ο δεύτερος πιλότος βλέποντας και εκείνος το ΑΤΙΑ, ξαναμίλησε στο ασύρματο  λέγοντας:

Πιλότος Β: «Δεν ξέρω τι ήταν αυτό που μας προσπέρασε και πήγαινε προς την αντίθετη κατεύθυνση, αλλά σίγουρα δεν ήταν αεροπλάνο. Κάτι πέρασε από πάνω μας, δεν ξέρω τι ήταν, αλλά ήταν τουλάχιστον δυο, τρις χιλιάδες πόδια από πάνω μας, πέρασε ακριβώς από πάνω μας.»

ΕΕΚ: « Μετακινούταν ή  απλά αιωρούνταν από πάνω σας; Μπορεί να ήταν ένα Google Balloon» (σ.σ. Google Balloons είναι αερόστατα τα οποία φτάνουν μέχρι την στρατόσφαιρα. Κουβαλάνε κεραίες έτσι ώστε να υπάρχει ίντερνετ και επικοινωνία ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.) 

google balloon

Πιλότος Β: «Αμφιβάλω. Ήταν ΑΤΙΑ.»


Τέλος, ο Lynn Lunsford, της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας (FAA) μίλησε στο τοπικό κανάλι και ανακοίνωσε ότι:

«Εκτός από τους δυο πιλότους από τις δυο πτήσεις, κανένας άλλος, ούτε ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας, δεν μπορεί να ταυτοποιήσει ότι ήταν κάποιο άλλο αεροπλάνο στην περιοχή. Συνεργαζόμαστε στενά και με άλλες υπηρεσίες, όπως στρατιωτικά ή και πολιτικά αεροσκάφη σε αυτή την περιοχή, ακόμα και με μετεωρολογικά αερόστατα. Κανένα άλλο σχόλιο. »    


Η συνομιλία των πιλότων και του ΕΕΚ:



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις